Over Akiba Station

Akiba Station is een uit de hand gelopen ideetje van videogame- en Japanliefhebber Karsten Fouquaet om een klein stukje van de beroemde wijk Akihabara in Tokio naar België te brengen.

Akihabara – Akiba voor de vrienden – is hét mekka voor liefhebbers van videogames, manga, Japanse animatiefilms, cosplay en zowat alles wat met de Japanse popcultuur te maken heeft. De wijk is één grote poel van neonlicht, arcadehallen, elektronicazaken, videogamewinkels, mangaboetiekjes en maid cafés.

Met Akiba Station probeert Karsten Fouquaet de Japanse arcadehal, waar vooral grijpmachines – de zogenaamde UFO Catchers – erg populair zijn, naar België te brengen. Tegelijk kan je in Akiba Station ook terecht voor de vreemdste Japanse snoepjes en frisdrank.

Akiba Station opent in het voorjaar van 2018 als pop-upshop in het Centraal-Station in Antwerpen. Indien het concept aanslaat, start de zoektocht naar een groter pand.

Karsten Fouquaet begon zijn professionele leven in 2004 als freelance journalist en schrijver voor Belgische videogamesites, week- en maandbladen en kranten. Sinds 2013 werkt hij als freelance online marketeer en copywriter. Zijn passies zijn onder meer videogames en de Japanse popcultuur.